Chinese precisie en Japanse traditie-concert gaat niet door.

Concert gaat helaas niet door!

De Chinese violist Qingzhu Weng, aan de vleugel begeleid door de Japanse pianiste Natsumi Ohno mengen al het goede van hun eigen land met de Europese tradities. Het resultaat: belangwekkend vioolrepertoire en uitmuntend pianowerk op het allerhoogste niveau.
Concert in het kader van New Masters on Tour 2021 | 2022
Grote Kerk Groede, zaterdag 8 januari 2022. Aanvang 16.00

Verbazingwekkend volwassen

De Chinese violist Qingzhu Weng heeft zich al op zeer jonge leeftijd bewezen met belangwekkende prijzen in competities. Hoewel hij met 20 jaar oud nog steeds tot de zeer jonge nieuwe generatie behoort is zijn spel en repertoirekeus verbazingwekkend volwassen. Weng durft zichzelf in Het Concertgebouw te Amsterdam en nu ook in de Grote Kerk te Groede (Zeeuws-Vlaanderen) neer te zetten met belangwekkende stukken uit het vioolrepertoire van Debussy, Prokofjev en Lutoslawski. Een mooie mix op het hoogste niveau.

Weergaloze vertolking

Weng en Ohno hebben met elkaar gemeen dat ze al op zeer jonge leeftijd de onderwijsgeneugten van hun eigen land mochten smaken. Weng werd vanaf zijn vierde jaar gekneed door de Chinese precisie en discipline voordat hij in 2014 op 13-jarige leeftijd naar Hannover trok voor zijn verdere opleiding. Ohno kreeg haar opleiding in Japan voordat ze in Hannover afstudeerde.

Programma:

Qingzhu Weng, viool (China)

Natsumi Ohno, piano (Japan)

Claude Debussy Sonate voor viool en piano in g kl. t., L. 140

(1862-1918) Allegro vivo

Intermède; Fantasque et léger

Finale: Très animé

Sergej Prokofjev Sonate voor viool en piano nr. 1 in f kl. t., opus 80

(1891-1953) Andante assai

Allegro brusco

Andante

Allegrissimo – Andante assai, come prima

Witold Lutoslawski Partita voor viool en piano

(1913-1994)  Allegro giusto
Ad libitum
Largo
Ad libitum
Presto

Kaarten: Het concert gaat helaas niet door!