Groede festival

Groede Festival laat Groede in het eerste weekend van september schitteren. Een mix van muziek, (straat)theater, acrobatiek, dans en kunst maakt het festival interessant voor een breed publiek.
In het dorp is het genieten van bijzondere, verbazingwekkende, ontroerende en meeslepende optredens. Groede Festival is een feest voor iedereen.   Een feest voor de eigen bevolking en de toerist.

Groede Festival 2021 zaterdag 4 en zondag 5 september.

Groede Festival wordt dit jaar een ongekende festivaleditie. Het festival is op zoek gegaan naar een passende opzet dat binnen de beperkingen van de coronamaatregelen plaats kan vinden.

Zoals in alle eerdere edities bestaat het programma uit prachtige acts, variërend van straattheater, kleinkunst, muziek, dans tot acrobatiek, voor groot en klein. Anders dit jaar is dat er gereserveerd moet worden voor voorstellingen. Een open festival zoals we dat gewend zijn, is in deze tijd simpelweg niet haalbaar. Er wordt daarom gekeken naar wat wél mogelijk is. Dit betekent voorstellingen waarbij de bezoekers een zitplaats hebben, op anderhalve meter van elkaar. Testen voor toegang is daardoor niet nodig. Wel is het belangrijk om vooraf kaarten te kopen, zodat bezoekers zijn geregistreerd. Om het laagdrempelige karakter van het festival te behouden wordt er een geringe bijdrage gevraagd. Per voorstelling is er een beperkte capaciteit voor publiek.

Op zaterdagavond is er zoals gebruikelijk een betaalde voorstelling in de Grote Kerk. Spinvis en Saartje brengen de muziekvoorstelling “Oog in Oog”. “Roes” zorgt voor kleinkunst met invloeden van folk, jazz en Beatlesgitaartjes. Kaarten voor deze avond kosten 15,00 euro.
Anders dan voorgaande jaren wordt ook voor het programma op zondagmiddag een geringe bijdrage gevraagd van 2,50 euro per optreden. Zoals in alle eerdere edities bestaat het zondagmiddagprogramma uit prachtige acts variërend van theater, acrobatiek, muziek tot dans, voor groot en klein.

Meer info over de voorstellingen, locaties, tijden, prijzen en reserveren op www.groedefestival.com.
Groede Festival wordt mogelijk gemaakt door de bijdragen van de Gemeente Sluis, vele sponsors en helpende handen van enthousiaste vrijwilligers. 

Als u in de tussentijd iets van de festivalsfeer wilt proeven, bezoek dan de website www.groedefestival.com, daar staan de foto’s van voorgaande jaren. Via Facebook, Instagram en de Groede Festival website houden we u op de hoogte van de plannen.

Groede Festival 2019 op film door RTV Scheldemond

Achtergrond

Groede Festival is voor het eerst in 2007 georganiseerd door een groep inwoners van Groede. Ze wilden hiermee aandacht vragen en geld inzamelen voor het behoud van de Grote Kerk op de Markt in Groede. Het festival is in artistiek en sociaal opzicht een groot succes. Het festival wordt jaarlijks in het eerste weekend van september georganiseerd door een onafhankelijke werkgroep van vrijwilligers, in opdracht van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk Groede.