Groede festival

Groede Festival laat Groede in het eerste weekend van september schitteren. Een mix van muziek, (straat)theater, acrobatiek, dans en kunst maakt het festival interessant voor een breed publiek.

In het dorp is het genieten van bijzondere, verbazingwekkende, ontroerende en meeslepende optredens. Groede Festival is een feest voor iedereen.   Een feest voor de eigen bevolking en de toerist.

Groede Festival 2021  onder voorbehoud.

In deze coronatijd zijn de voorbereidingen afhankelijk van de coronamaatregelen. Doorgang van het festival, op zondag 5 september, is onder voorbehoud van de dan geldende richtlijnen. We wensen al onze vrijwilligers, artiesten, sponsoren en bezoekers het allerbeste en hopen jullie allemaal in het eerste weekend van september te zien.

Als u in de tussentijd iets van de festivalsfeer wilt proeven, bezoek dan de website www.groedefestival.com, daar staan de foto’s van voorgaande jaren. Via Facebook, Instagram en de Groede Festival website houden we u op de hoogte van de plannen.

Groede Festival 2019 op film door RTV Scheldemond

Achtergrond

Groede Festival is voor het eerst in 2007 georganiseerd door een groep inwoners van Groede. Ze wilden hiermee aandacht vragen en geld inzamelen voor het behoud van de Grote Kerk op de Markt in Groede. Het festival is in artistiek en sociaal opzicht een groot succes. Het festival wordt jaarlijks in het eerste weekend van september georganiseerd door een onafhankelijke werkgroep van vrijwilligers, in opdracht van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk Groede.