Exposeren in de Grote Kerk

De kerk biedt in de openingsmaanden ruimte aan exposities van beeldende kunst.  In de ruime kerkzaal met zijn de hoge witte muren,
komen schilderijen en beeldhouwwerken bijzonder tot hun recht.

Figuratief, abstract, kleurig of juist ingetogen, allerlei werken en genres zijn te bewonderen. Bezoekers lieten zich al meermalen tot aankoop van een werk verleiden. Onderstaand een greep uit de vele mooie affiches waarmee in de afgelopen jaren de exposities werden aangekondigd. 

______________________________________________________________________________

Exposities in 2019

1-30 juni: expositie Tussen fantasie & realiteit

Tussen ‘fantasie & realiteit’ door Ferdy Remijn – heel de maand juni Grote Kerk Groede
Van 1 t / m 30 juni is er een expositie te zien Expositie van Ferdy Remijn in de grote kerk en bij ijssalon en koffiebar de Fonteyn in Groede.
Groede werd voor Ferdy een tweede thuis omdat hij in de zomer van 2018 aan de slag ging bij de Fonteyn in de horeca.
Hij kwam voor de liefde terug naar Zeeland, van oorsprong komt hij uit Goes en nu heeft hij zich gevestigd in Oostburg


Foto door: Roza Schous

In 2014 studeerde hij af aan de kunstacademie in Rotterdam en hij bleef er drie en een half jaar wonen om zich als kunstenaar en illustrator verder te ontplooien. De talloze dieren die in zijn werk terugkomen zijn ontstaan ​​in zijn faseperiode in de Zoo van Antwerpen, waar hij oog in oog kwam te staan ​​met de dieren. De Grote Kerk in Groede wordt als het ware een dierentuin waar je allerlei diersoorten kunt gaan ontdekken, ook bij koffiebar en ijssalon de Fonteyn in Groede zullen werken van hem te zien zijn. Zijn
werk wordt veroorzaakt door gedetailleerde haar voor haartekeningen, wat vertaald in een serie die beide realistisch als fantasierijk aanvoelt. Ferdy zoekt in zijn werk voortdurend naar balans en eenvoud.

______________________________________________________________________________

HANS M. HUYGHEBAERT

 2 augustus tot 30 augustus
Grote Kerk Groede

HANS M. HUYGHEBAERT is een veelzijdig kunstenaar. Met de technische vaardigheden die hij in de Stedelijke Academie te Brugge, afdeling aquarel, leerde, ontwikkelde hij een geheel eigen aquarelstijl. Het wonderlijke Brugge is de aantrekkingspool bij uitstek om zijn kijk op het tijdloze kader die de stad kenmerkt, een eigen interpretatie te geven. Ongewone aquarelkleuren gekoppeld aan ietwat mysterieuze setting, geven het geheel een magische toets.

In de opleiding grafiek gemaakt Hans M. Huyghebaert uitvoerig kennis met verschillende grafische technieken. In zijn grafisch werk kiest hij grotendeels voor droge technieken. Lino- en houtsneden zijn voor hem een ​​uitstekend middel om een ​​bevreemdende wereld in beeld te brengen. Dit wordt door de expressionistische stijl gebruikt.

De liefde voor het woord uit zich bij Hans M. Huyghebaert vooral door de diepere en krachtiger betekenis die hij aan een geschreven tekst kan geven door de kalligrafische vormgeving. Mede door een doordachte lay-out en kleurenkeuze vormen deze kalligrafiewerken op zichzelf staande kunstwerkjes die oog en hart beroeren.

Expositie Hans Huyghebaert Groede