De sensatie onder de pianotrio’s

Het even sensationele als jonge Ingenium Trio biedt pure magie met de wereld van Mozart, Beethoven en Rachmaninoff. Een recital om naar uit te zien van een trio dat veel meer is dan de som der delen.

Emotionele lading
Vanaf het eerste concert dat het toen net opgerichte Ingenium Trio eind 2017 aan de Franz Liszt Academy gaf, gonst de naam van dit ensemble. Niet alleen in Hongarije, maar ook daarbuiten wordt het jonge trio nu al beschouwd als de nieuwe sensatie onder de pianotrio’s. Met dit concert mag het Ingenium Trio zich nu ook in de Grote Kerk te Groede naast dat in Het Concertgebouw te Amsterdam bewijzen. Tijdens het concert brengt het drietal de klassieke traditie van Mozart en Beethoven in verband met de emotioneel geladen taal van Rachmaninoff. Een recital om naar uit te zien.

Pure magie
Ze vonden elkaar in het najaar van 2017 waar ze studeerden aan de Franz Liszt Academy. Violiste Ke Li had al succes in haar Chinese bakermat en de Hongaarse cellist Mátyás Hotzi en zijn landgenoot pianist András Moldoványi wisten als solist de aandacht in eigen land op zich gevestigd. Vanaf het moment dat zij hun krachten bundelden gebeurde er iets dat zich slechts laat omschrijven als pure magie. Opeens vielen alle talenten en alle persoonlijke humeuren op hun plek en was het Ingenium Trio (van het Latijnse ‘talent’ of ‘humeur’) veel meer dan de som der delen.


Vanaf het eerste concert dat het toen net opgerichte Ingenium Trio eind 2017 aan de Franz Liszt Academy gaf, gonst de naam van dit ensemble. Violiste Ke Li had al succes in haar Chinese bakermat en de Hongaarse cellist Mátyás Hotzi en zijn landgenoot pianist András Moldoványi wisten als solist de aandacht al in eigen land op zich gevestigd. Vanaf het moment dat zij hun krachten bundelden gebeurde er iets dat zich slechts laat omschrijven als pure magie. Niet alleen in Hongarije, maar ook daarbuiten wordt het jonge trio nu al beschouwd als de nieuwe sensatie onder de pianotrio’s. Met dit concert mag het Ingenium Trio zich nu ook in de Grote Kerk te Groede naast dat in Het Concertgebouw te Amsterdam bewijzen. Recitals om naar uit te zien.

Kaarten bestellen

https://ihms.nl/concert/de-sensatie-onder-de-pianotrios-4-3/

Programma:
Ingenium Trio
András Moldoványi, piano (Hongarije)
Ke Li, viool (China)
Mátyás Hotzi, cello (Hongarije)

Wolfgang Amadeus Mozart Divertimento in Bes gr. t., KV 254
(1756-1791) Allegro assai
Adagio
Rondo. Tempo di menuetto

Ludwig van Beethoven Pianotrio in Bes op. 11 ‘Gassenhauer’
(1770-18 Allegro con brio
Adagio
Tema con variazioni ‘Pria ch’io impegnio’, Allegretto

Sergej Rachmaninoff Trio élégiaque nr. 1 in g kl. t.
(1873-1943)