De volwassenwording van het pianotrio

New Masters on Tour
Zaterdag 25 september aanvang 16.00 Grote Kerk Groede.
Kaarten en meer info via deze link

Elevator pitch: Het Rimsky-Korsakov Trio uit Sint-Petersburg verenigt al het goede van de inmiddels gevestigde generatie van Russische dertigers. Het trio laat daarbij horen hoe het pianotrio in de negentiende eeuw tot wasdom kwam in de werken van Beethoven en Mendelssohn.

Volwassenwording
Het nieuwe seizoen van New Masters on Tour van International Holland Music Sessions start spectaculair met het concert van het Russische Rimsky-Korsakov Trio. In de Grote Kerk te Groede vat het drietal, dat zich zowel gezamenlijk als afzonderlijk ruimschoots bewezen heeft, tijdens het eerste concert de volwassenwording van het pianotrio in de vroege negentiende eeuw in klank. Naast het briljante Geistertrio van Beethoven speelt het Rimsky-Korsakov Trio het Eerste pianotrio van Mendelssohn, het werk dat Schumann deed verzuchten dat hier de ‘Mozart van de negentiende eeuw’ aan het werk was.

Programma:
Rimsky-Korsakov Trio (Rusland)
Inga Dzektser, piano
Andrey Baranov, viool
Alexey Zhilin, cello

Ludwig van Beethoven Trio voor piano, viool en cello in D gr. t., opus 70 nr. 1 “Geister”
(1770-1827) Allegro vivace e con brio
Largo assai ed espressivo
Presto.

Felix Mendelssohn-Bartholdy Trio voor piano, viool en cello nr. 1 in d kl. t., opus 49
(1809-1847) Molto allegro ed agitato
Andante con molto tranquillo
Scherzo. Leggiero e vivace
Finale. Allegro assai appasionato