Hoogtijfestival

Hoogtijfestival

4 & 5 JUNI 2022 ~ GROEDE ~ VOL VAN KLASSIEK

Wanneer in juni de zon hoog aan de hemel staat vindt het Hoogtij Festival plaats: een tweedaags festival voor klassieke muziek in het schilderachtige dorpje Groede. Hier kun je genieten van concerten door bekende ensembles en top-musici, maar ook lokale muziekgezelschappen en artiesten.

Dat ook in de lockdown goede ideeën ontstaan, bewijst Cathelijne Maat. De concertagenda van deze pianiste met Groese roots bleef leeg en ze besloot twee passies uit haar leven te combineren: Groede en klassieke muziek. Juist door corona kan het Zeeuwse culturele leven wel een impuls gebruiken. Met het Hoogtijfestival krijgen zowel lokale als landelijke musici weer de gelegenheid om het podium te betreden. Daarnaast is het een mooi visitekaartje voor Groede. Het dorp biedt een perfect decor voor evenementen en is een prachtige plek voor samenkomst  van zowel lokale bevolking als bezoekers van buiten de regio. Het Groede Festival, met een mix van muziek- en straattheater, is daarvan al vele jaren het bewijs .

Een evenement voor klassieke muziek ontbreekt echter nog in de regio en het Hoogtijfestival brengt dit genre naar Groede. Van jong tot oud, van kenner tot eerste kennismaker en van inwoner tot bezoeker: iedereen is welkom. De echte liefhebber weet het al lang: klassieke muziek is een belevenis, en dat is precies waar dit festival voor staat.

In samenwerking met de Stichting Grote Kerk Groede is het concept het papier ontstegen en is het in juni zover: de eerste editie van het Hoogtij Festival. Het festival zal eens per twee jaar gaan plaatsvinden.

Het Hoogtijfestival zou niet plaats kunnen vinden zonder de financiële ondersteuning van de Provincie Zeeland, het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland, het VSB-fonds Brabant / Zeeland en de gemeente Sluis.
Lees meer over dit bijzondere festival op: https://www.hoogtijfestival.nl/