13 April Robert Jan Stips & Marcel de Groot

Robert Jan Stips & Marcel de Groot:
Dubbelconcert in het kader van Pophelden.NL
Zaterdagavond 13 April Grote Kerk Groede
Aanvang 20.30, zaal open 19.45.

Robert Jan Stips:
Robert Jan Stips & Marcel de Groot Groede Live!

Van Freek de Jonge tot aan Golden Earring, van Supersister tot aan Nits. Het spoor dat Robert Jan Stips door het Nederlandse muzieklandschap trekt is ongekend. Een constante lijn van oorspronkelijke muziekkwaliteit.
Na een aantal succesvolle jaren met Supersister wordt Robert Jan in 1975 lid van de Golden Earring.
Later voegt hij zich bij de band waarmee hij als producer ook al heeft gewerkt: Nits.
Begin jaren negentig komt Robert Jan in contact met Freek de Jonge met wie hij de komende jaren regelmatig in de theaters te zien is. In 1995 stapt hij uit de Nits stapt en en zijn eigen groep STIPS opricht.
De afgelopen jaren is Robert Jan vooral werkzaam geweest als componist voor verschillende muzikale projecten voor zowel theater, film en televisie.
Zo zat hij in de begeleidingsband van Freek de Jonge met diens programma: De Toeschouwer en componeerde hij muziek voor de Rockopera “O Die Zee”.

Marcel de Groot: Muzikant en voice over.
Robert Jan Stips & Marcel de Groot Groede Live!

In 1991 zet Marcel zijn eerste stappen op het toneel in de Robert Long-musical Tsjechov. In 1992 neemt hij zijn eerste album op onder leiding van Golden Earring-man George Kooymans.
Marcel formeert een eigen band om zich heen. De tweede plaat Manen Kweken levert een hit op: Mag Ik Naar Je Kijken.
Marcel de Groot is inmiddels een veelzijdig en veelgevraagd gitarist en ook als componist weten steeds meer artiesten hem te vinden, zoals Beatrice van der Poel, Theo Nijland, Jan Rot, Ricky Koole en Paul de Leeuw.

Het seizoen 2010 – 2011 staat in het teken van de vader-zoon-tour ‘Waar Gebeurd’, waarin vader Boudewijn de Groot in vogelvlucht het verhaal van zijn leven verteld, op gitaar begeleid door Marcel. Ondertussen toert hij ook als duo met Beatrice van der Poel langs de kleine theaterzalen.

In 2013 staat Marcel als bandleider op het toneel in de musical ‘Onder De Groene Hemel’. in 2016 is het nieuwe programma #HELD en opvolger ‘Door’ een feit. Ook toert hij in het voorjaar langs de theaters met Erwin Nijhof in een tribuut aan Dire Straits.

Bestel hieronder uw kaarten:

 

Wilt u sfeervol een hapje eten en toch op tijd zijn voor het concert?

Er is een Diner-arrangement mogelijk in samenwerking met Eetcafé en Bierbrouwerij De Drie Koningen
Markt 30 4503 AH Groede. Ze zijn gevestigd vlak naast de concertlocatie.