Het Trojaanse Kalf


Max en de minipiano
(8+)

In 1709 wordt er een baby in een klein pianootje te vondeling gelegd bij twee beroemde Italiaanse componisten. Het jongetje wordt Maximiliaan P. Presto genoemd en al snel blijkt hij een muzikaal megatalent te zijn. Op zijn mini pianootje ramt hij de mooiste melodieën bij elkaar, waarmee hij al snel de wereld in wordt gestuurd: hij gaat op reis met Antonio Vivaldi, studeert urenlang bij Johann Sebastiaan Bach en wordt verliefd op Anna Magdalena. Maar als hij erachter komt dat niemand eerlijk tegen hem is geweest, besluit hij weg te gaan om zijn eigen keuzes te maken.

Driehonderd jaar later vinden Ewout en Yornik op de zolder van hun huis het dagboek van Maximiliaan, hun over-over-over-over-overgrootvader. Ze besluiten zijn verhaal te vertellen om iedereen te laten weten wie de echte schrijver is van de beroemdste klassieke muziek.

Max en de Minipiano is een speelse muzikale voorstelling over identiteit, (zelf)vertrouwen en zelfontdekking. Acteurs en zangers Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk (Het Trojaanse Kalf) spelen 10 personages en worden begeleid door de vindingrijke arrangementen van toparrangeur Rik Elings.

Concept: Ewout Ganzevoort, Yornik Onstenk en Rik Elings
Spel en zang: Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk
Arrangementen: Rik Elings
Kostuums en pruiken: Cuun van der Eerden
Orkestband: Pieter Althuis (bas), Joost Visser (percussie), Isabelle Doodhagen (viool) en Rik Elings (toetsen)
Eindregie: Michiel Bijmans
Fotografie: Jan Amse

Zaterdag 4 juni 12.15 ~ 13.15 uur, Grote Kerk

Familieticket €20,- (voor 2 volwassenen en 2 kinderen of 1 volwassene en 3 kinderen).
Losse tickets €8,-