Concert The Juke Joints

Groede Live! presenteert zaterdag 10 juni 2023:
The Juke Joints – (semi)-acoustic
Blues, rock & roll, rockabilly en zydeco

zitconcert, beperkt aantal staanplaatsen

Zaterdag 10 Juni verzorgen de Juke Joints een uniek bluesconcert in de Grote Kerk Groede. 
Blues op zijn best door de band die zijn thuisbasis heeft in het Zuid Bevelandse Kwadendamme. Speciaal voor ‘Groede’ (semi)- akoestisch.

Al bijna 40 jaar treedt de viermans-formatie met veel succes op in binnen- en buitenland. The Juke Joints hebben een 15 cd’s op hun naam staan en zijn gelauwerd met prestigieuze prijzen. 
De Zeeuwse band was bij Omroep Zeeland nog hoofdrolspeler in de muziekdocumentaire “This is it”. Een film die een schitterend inkijkje geeft in het reilen en zeilen van de band.

“Een band die zich al jarenlang onderscheidt ten opzichte van de overige Nederlandse bluesbands en overduidelijk een eigen stijl heeft ontwikkeld met voornamelijk zelf geschreven nummers.” (Dutch Blues Foundation)

“De winnaars van de Dutch Blues Foundation Award voor “Best Dutch Blues Band” in 2012 en 2016 zetten door de jaren heen niet alleen Nederlandse podia in vuur en vlam maar deden dat ook in meer dan een dozijn andere landen, waaronder Engeland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Noorwegen en zelfs de USA. In de Benelux staan festivals als North Sea Jazz, Moulin Blues, BRBF en Bospop o.a. op de CV en de band deelde affiches met artiesten als Buddy Guy, Bonnie Raitt, Van Morrisson, Johnny Winter, BB King en vele anderen. Gitaarvirtuoos Jan Akkerman springt ook regelmatig het podium op om met The Juke Joints mee te spelen. Daarnaast heeft de band diverse Amerikaanse artiesten in Europa begeleid, waaronder Eddy “The Chief’ Clearwater en Willie Foster uit Greenville, Mississippi, waarmee ook een livealbum werd opgenomen. Dat de band internationaal wordt gerespecteerd blijkt mede uit het feit dat Ronnie Baker Brooks de CD “Going To Chicago” produceerde, waarop gasten Ana Popovic en Eddy Clearwater meespeelden.” (Blues Magazine, 30 november 2017)

Voor het akoestische optreden in Groede is de bezetting: Peter Kempe (zang, gitaar en mandoline), Michel Staat (gitaar), Sonny Boy van den Broek (harmonica en accordeon) en Derk Korpershoek (akoestische bas) en ‘special guest’ Wouter Verhelst (gitaar/mandoline)

Musici:
Peter Kempe (zang / gitaar / mandoline)
Sonnyboy vd Broek (harmonica / accordeon)
Derk Korpershoek (basgitaar)
Special Guests:
Wouter Verhelst (gitaar / accordeon)
Sander Elderkamp (drums)

Socials:
Website: https://www.thejukejoints.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TheJukeJoints/
YouTube: https://www.youtube.com/@dko165
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3B8uylp9cvNkcg8XOSZ3c9?si=ylXjbOKtQ9uuagtLM7Fqkg

Klik op de illustratie om tickets te bestellen


Zaterdag 10 juni 2023, Grote Kerk Groede
Aanvang concert 20:30 uur, deur open vanaf 19:45 uur
Entree € 18,00


Wilt u sfeervol een hapje eten voorafgaand aan het concert?
Er is een Diner-arrangement mogelijk i.s.m. Restaurant Café De Drie Koningen. Markt 30 4503 AH Groede. Ze zijn gevestigd vlak naast de concert locatie.
Prijs dinerarrangement: € 48,= (incl. ticket) (klik op de illustratie om een diner arrangement te bestellen. (Let op, er zijn maar een beperkt aantal arrangementen beschikbaar.)