Het concert van Stephanie Struijk verplaatst naar 2022

Stefanie Strijk

Gepassioneerd singer-songwriter met warme stem
Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. Het album werd beloond met een Zilveren Harp.

Lees meer over Stephanie Struijk via deze link

Stephanie’s laatste singel: Alsof je hier nog bent.

Stephanie Struijk – Fijn zo

Stephanie bij DWDD:

En nog een van drie jaar geleden

Concert Stephanie Struijk 16 juli 2022

Stephanie Struijk
Gepassioneerd singer-songwriter met warme stem

Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. Het album werd beloond met een Zilveren Harp.

In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Het werden liedjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten. Deze switch is haar goed bevallen, en er kwamen meer liedjes in de moerstaal uit de pen gerold. Liedjes over haar geboortegrond, Limburg, en hoe het was geweest als ze daar was gebleven. De zin “Zoek ik nou een plek met een tuintje en een hek, of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen” uit ‘Bijna thuis’ is kenmerkend voor haar troubadour’s leven.

En Stephanie slaat met haar nieuwe theatertour ‘Vanaf toen’ weer een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan.

Begin dit jaar kwam haar single ‘Fijn zo’ uit, en afgelopen juni werd ‘Alsof je hier nog bent’ uitgebracht. Beide singles zijn een voorproefje van Stephanie’s komende album.

Kindamuzik over de cd Stephanie Struijk:
‘Zonder haar eigen stijl drastisch te veranderen, keert ze terug naar haar wortels. Met een geslaagde zoektocht naar haar eigen geluk, vrede en rust, gevangen in fijne, rustieke luisterliedjes vol verlangen. Jezelf opnieuw (uit)vinden blijkt soms gewoon een kwestie van terugkeren naar de basis’.

Musici:
Stephanie Struijk: zang, gitaar, toetsen
Reyer Zwart: bas
Bernard Gepken: gitaar

Tickets Stephanie Struijk

Alvast een paar muzikale voorproefjes:

Alsof je hier nog bent.

Fijn Zo

Bij DWDD:

Langere versie:

Wat langer geleden