Vernissage Jan Duivenvoorde

Zaterdag 1 juni vond de vernissage plaats van concertfotograaf Jan Duivenvoorde. Er heerste een intieme, positieve en warme sfeer.

De aanwezigen werden verrast door de prachtige concert- en natuurfoto’s. De concertfoto’s werden zonder uitzondering gemaakt tijdens concerten van Groede Live!- Poppodium. Ze verwoorden op schitterende wijze de intensiteit van de muzikanten en laten zien hoe de artiesten verweven zijn met hun muziek.

De natuurfoto’s laten stilte zien, rust. Nergens legt de fotograaf nadruk op zijn aanwezigheid, maar verbeeldt hoe hij de dieren ziet in hun eigen omgeving. Tijdens de opening werd direct een foto verkocht. De opengevallen plek zal niet lang leeg blijven en snel worden opgevuld door een nieuw juweeltje van Jan’s hand.

Ook de foto’s op de vide werden positief ontvangen. Hier hangen heel de maand juni foto’s met als thema: “Autobiografisch”, van Jan’s partner Silvana Cops. Intens, diep en kwetsbaar.

De opening werd verricht door Annie van der Staal die ook muzikaal haar steentje bijdroeg. Zij ontving van Jan een typerend portret van haarzelf. Deze werd met warmte in ontvangst genomen.

Voor foto’s: zie de pagina onder “Exposities”.