Jubileumconcert Zeeuws Vlaams Kamerkoor 13 mei

Jubileumconcert op zaterdagavond 13 mei, 20.00u. Grote Kerk Groede.
Zaal open om 19.30
Het Zeeuws-Vlaams kamerkoor viert dit jaar een belangrijke mijlpaal, namelijk het 75-jarig jubileum. Om deze gelegenheid te vieren, organiseert het koor een speciaal concert waarin de nadruk ligt op het jubileumjaar.

Tijdens het concert worden er drie werken uitgevoerd, namelijk de Mis in A-Dur van J.S. Bach, de eerste van zijn vier “Lutherse missen”, Het Stabat Mater van A. Caldara, en het Elegischer Gesang van L. van Beethoven. Deze werken zijn allemaal zorgvuldig geselecteerd om de hoogtepunten van het koor te laten horen en het publiek te laten genieten van de prachtige muziek.

Het concert wordt ondersteund door instrumentale begeleiding van het barok-ensemble Musica Gloria, wat de muziek nog meer diepte en dynamiek zal geven. Daarnaast zullen de solisten Jana Pieters, sopraan, Pieter de Praetere, altus, Leander van Gijsegem, tenor en Lucas Cortoos, bas, optreden om de muziek tot leven te brengen en het publiek te laten genieten van hun prachtige stemmen.

De gehele uitvoering staat onder leiding van dirigent Pascal Lestaeghe, die bekend staat om zijn passie voor koorzang en zijn vermogen om het beste uit elk koorlid te halen. Het belooft dan ook een prachtig en emotioneel concert te worden, waarin het jubileumjaar van het Zeeuws-Vlaams kamerkoor op bijzondere wijze wordt gevierd.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via onderstaand ticket of op de avond van het concert aan de kerk. De prijs van een kaartje bedraagt 20 euro. We hopen u te mogen begroeten bij dit speciale jubileumconcert en samen te genieten van de prachtige muziek.

Klik op de illustratie om tickets te bestellen

Meer informatie over dit geweldige concert kunt u vinden via deze link.

Of kijk eens op de website van dit geweldige koor: www.zeeuwsvlaamskamerkoor.nl

Jubileumconcert Zeeuws-Vlaams kamerkoor

Het Zeeuws Vlaams kamerkoor viert haar 75-jarig jubileum met een concert op 13 mei in de Grote Kerk van Groede.

Op zaterdagavond 13 mei om 20.00u zal het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor een concert geven in de Grote Kerk van Groede (Markt 1 te Groede). Het koor viert dit jaar haar 75-jarig jubileum en nodigt u van harte uit om deze bijzondere avond bij te wonen.

Het koor bestaat uit zo’n 25 enthousiaste zangers uit heel Zeeuws-Vlaanderen (en daarbuiten) en staat onder leiding van dirigent Pascal Lestaeghe. Het concert zal worden verzorgd in samenwerking met het professionele barok-ensemble Musica Gloria. Solisten die deze avond hun medewerking verlenen zijn: Sopraan Jana Pieters, Altus Pieter de Praetere, Tenor Leander van Gijsegem, en Bas Lucas Cortoos. Het belooft een avond vol prachtige muziek te worden met werken van J.S.Bach, A. Caldara en L. van Beethoven.

Deze avond bijwonen (misschien ter ere aan uw moeder?) op de avond vóór Moederdag?

Het Stabat mater van Caldara is een meesterwerk dat de pijn en het verdriet van Maria uitbeeldt tijdens het sterven van haar zoon Jezus.
Bach’s Missa in A-dur is een monumentaal werk dat hemelhoog klinkt en ons herinnert aan de goddelijke kracht die ons troost biedt tijdens tijden van rouw en verdriet.
Beethoven’s Elegischer Gesang geeft op subtiele wijze de emoties van verdriet en verlies weer.

Het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor is in de afgelopen 75 jaar ontwikkeld tot een gewaardeerd kamerkoor in deze regio. Door samenwerking met het relatief jonge ensemble en dito solisten hoopt het koor eveneens een jonger publiek aan te trekken om het koor te komen beluisteren. (Wie weet zelfs met nadien de kans op uw versterking van het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor?)

Kaarten voor het concert a 20 euro zijn verkrijgbaar aan de deur of via onderstaande link voor onze ticketservice. We hopen u allen te mogen verwelkomen op zaterdagavond 13 mei om 20.00u in de grote Kerk van Groede.
De aanvang is vanaf 19.30
Mis dit bijzondere concert niet!

Klik op de op de illustratie om naar onze ticketservice te gaan.

Meer informatie over het Zeeuws Vlaams Kamerkoor kunt u vinden op hun site: www.zeeuwsvlaamskamerkoor.nl