Chisa Kitagawa

Durf en verbeeldingskracht

Chisa Kitagawa Afgaande op de muziekcompetities die ze op haar naam schreef behoort de Japanse violiste Chisa Kitagawa tot de absolute top van de jongste generatie. Met Chaussons indringende Poème, Griegs Derde vioolsonate, Beethovens Romance nr. 2 en Respighi’s zelden gespeelde Sonate kiest Kitagawa voor een reeks even meeslepende als veeleisende werken. De Japanse violiste, die onder andere de prestigieuze Beethoven International Violin Competition won, bewijst in de Grote kerk te Groede dat niet alleen het niveau van de huidige generatie jonge musici ongekend hoog ligt, maar ook dat ze beschikt over durf en een zeer volwassen verbeeldingskracht.

Ottorino Respighi

De Italiaanse componist Ottorino Respighi is vooral bekend van orkestwerken als Fontane di Roma en Pini di Roma. Zijn kamermuziek krijgt daardoor weinig aandacht. Toch was Respighi ook op kleinere schaal een even geweldig als kleurrijk componist. Zo schreef hij acht strijkkwartetten, een pianosonate en twee sonates voor viool en piano. Zijn Sonate in b is een atmosferisch werk dat niet onderdoet voor zijn symfonische gedichten en uitblinkt in melodische rijkdom. Chisa Kitagawa breekt nu op indrukwekkende wijze een lans voor dit werk.

Klik op de illustratie voor tickets

TYPE CONCERT:
New Masters on Tour
COMPONIST(EN):Edvard GriegErnest ChaussonLudwig van BeethovenOttorino Respighi
MUSICI:Chisa Kitagawa (viool)Natsumi Ohno (piano)
DATUM:11/03TIJD:14:30

Programma:
Chisa Kitagawa, viool (Japan)
Natsumi Ohno, piano (Japan)

Ernest Chausson (1855-1899) Poème, opus 25

Edvard Grieg (1843-1907) Sonate voor viool en piano nr. 3 in c kl. t., opus 45
Allegro molto ed appassionato
Allegretto espressivo alla Romanza
Allegro animato – Prestissimo

Pauze

Ludwig van Beethoven (1770-1827)Romance nr. 2 in F. gr. t, opus 50

Ottorino Respighi (1879-1936) Sonate voor viool en piano in b kl. t., P. 110
Moderato
Andante espressivo
Passacaglia. Allegro moderato ma energico