Castor en Pollux of opera in strijkkwartet formaat

Zaterdag 14 augustus 20:00 uur, Groede, Grote Kerk

Met het Dudok Kwartet (Judith van Driel en Marleen Wester, viool, Marie-Louise de Jong, altviool en David Faber, cello) en James Oesi, contrabasHet Dudok Kwartet maakte furore bij de vorige editie van het festival. Nu komt het ensemble terug versterkt met contrabassist James Oesi, en brengt componisten ten gehore die normaal bij de bühne horen: zo klinken werken van Rossini zoals arrangementen van zijn opera ouvertures maar ook zijn operateske duo voor cello en contrabas, en de Suite uit de opera van Rameau Castor et Pollux. Ook speelt het Dudok Kwartet het schitterende strijkkwartet in A op.20/6 van Haydn, de componist die het strijkkwartet een eigen stem gaf.

Programma:
Rossini – OuverturesHaydn Strijkkwartet – in A,
Op. 20 no. 6Rossini – Duo voor cello en contrabasRameau – 
Suite uit Castor et PolluxReservering/

kaartverkoop via Porgy en Bess: https://porgyenbess.nl/details/?id=33791

Meer over het Scaldis Festival via deze link: Festival (scaldisfestival.nl)