Groede Festival 2018

ZATERDAG
[photoblocks id=36]

Bende van Oz –Dynamisch theater op het scherpst van de snede, multidisciplinair en op zoek naar evenwicht tussen muziek, tekst en beweging. Theater waarin de acteur en het verhaal dat hij vertelt centraal staan. Geschreven, bedacht en ontwikkeld door een nieuwe generatie theatermakers met een nieuwe visie en stijl. www.bendevanoz.nl

Jan Terlouw Junior & The Nightclub – Bezeten jazzvingers, donkere thematiek tegenover juist zoete poprefreinen en een kleurrijk beeldverhaal voeren je mee in een alternatieve realiteit. Een ironische en Sin City-achtige wereld met als decor een jaren 20-nachtclub. Een microkosmos waarin tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica de soundtrack vormen. Neem plaats aan de bar en duik in het verhaal van The Nightclub. www.janterlouwjunior.com

Reijn en Goed – Dit cabaretduo onderscheidt zich door hun dynamische, muzikale en directe aanpak waarbij de betrokkenheid van het publiek wordt opgezocht. Hun scherpe humor en stijl doet denken aan het Britse duo French and Saunders. www.reijnengoed.nl

Pop-up Dance – Groot ballet op een paar vierkante meters. In ASSEPOES is het beroemde ballet van Assepoester omgetoverd tot een toegankelijk optreden voor jong en oud. Energieke, humoristische en meeslepende scènes wisselen elkaar in een rap tempo af. www.pop-updance.nl

Job Clement – Jonge pianovirtuoos uit Aardenburg speelt de sterren van de hemel

Pop-Up tentoonstelling Celsius regeert: De seizoenen. Werken van Theo Jordans, Tijs van Bragt en Peter Verdurmen


Meer info op: groedefestival.com

ZONDAG

Theater Kukulu: Mia en de verloren sleutel – Betoverend poppentheater over een klein meisje dat graag haar huis in wil. Voor de allerkleinsten. www.kukulu.be

Pigeon on Piano: duiventil – In deze kleinste concertzaal ter wereld huist een bijzonder muzikaal vogeltje. Pianiste Katrien ‘Pigeon’ Verfaillie speelt eigen composities. Wie luistert en binnen gluurt belandt in een wonderlijke wereld, in een magisch schouwburgdecor van duifjes, lichtreflecties en heerlijke pianocomposities. 10 bezoekers kunnen tegelijk kijken en luisteren. www.pigeononpiano.com

Theater Froefroe: Zeeboenk –Trek je zuidwester wat dieper over je oren, stop je pijp met gedroogd zeewier en neem nog een gulzige beet van je ranzige tweebak. Landrotten en zoetwatermatrozen blijven beter aan land. Heb je zeebenen, welkom aan boord en geniet van de zeelucht, proef het zout op je lippen, voel het rollen van het schip en zie het schuim hoog opspatten over de boeg. Laat je zeemijlen ver meevoeren over woelige baren en word meegezogen in een duizelingwekkende maalstroom van vers verzonnen visserslatijn. Een hilarische familievoorstelling. www.froefroe.be

Boucherie Bacul – Kom niet te dichtbij. Het gaat er bloederig aan toe in deze bizarre slagerskraam. Facebook bacheriebacul

Amber Houtzager – Living statue van Groese bodem.

LLLitterate laundrettes – In deze muzikaal-poëtische performance hangen twee dames ongegeneerd de vuile was buiten. Zij nodigen jou uit dat ook te doen. www.llliterate-laundrettes.com

JP & THE SEEGER SESSION BAND – Een podium vol gelouterde muzikanten die alles uit de kast halen in een opzwepende mix van Americana, folkrock, New Orleans Jazz en Gospel. Naast klassiekers uit de rijke Amerikaanse Folk traditie brengt de band ook recenter werk van Bruce Springsteen en andere Amerikaanse helden, aangevuld met eigen songs. Alles uitgevoerd met doorleefde zang, swingende arrangementen, strakke ritmes, harmonieuze achtergrondvocalen van de prachtige Seegersisters en spetterend geweld van de Seegerhorns, onder charismatische leiding van zanger en gitarist Jan Piet de Klerk (JP). Onlangs kondigde de band aan na dit jaar te zullen stoppen. We zijn blij dat ze Groede Festival in hun afscheidstournee hebben opgenomen. www.jpseegersessionband.nl

Pop-UP tentoonstelling De seizoenen – herfst. Atelier Theo Jordans. Werken van Theo Jordans, Ism Tijs van Bragt en Peter Verdurmen www.theojordans.nl

De strandvondst en De Bunker – Vertoning van films gemaakt door kinderen van groep 7/8 van de Meerstromenschool in het kader van de cultuurmenu’s Zeeuws-Vlaanderen.

Bling Bling Buffet – Recycle materialen en sieraden zijn de ingrediënten van dit letterlijk schitterende buffet! Neem een creatieve pauze en knutsel een sieraad. www.beeldstation.nl

HEEL WEEKEND

Celsius Regeert! Compilatie van het Jaarrond kunstproject over het Zeeuwse landschap en de wisseling van de seizoenen. Theo Jordans, landschapschilder, maakt werken op papier. Hij zoekt naar de kern van het Zeeuws-Vlaamse landschap. Fotograaf Peter Verdurmen gaat voor dit project een jaar lang op ontdekkingstocht in het Land van Cadzand. Elk seizoen heeft z’n karakter: Verdurmen probeert dat te vatten in sprekende beelden waarin de mens centraal staat. Tijs van Bragt doorleeft de verschillende seizoenen op poëtische wijze.

Meer info op: groedefestival.com