Concertfoto’s Groede Festival

Het was echt genieten zaterdagavond. Eerst de dames van Theaterduo Roes die met hun debuut een heel bijzondere act neerzetten. Roes bestaat uit Judith Oosterwijk (1998) en Sophie Laurence (1998) en wanneer Roes iets maakt, weet je zeker dat de rauwe randjes opgezocht zullen worden. Kleinkunst met invloeden van folk, jazz en stiekem ook wel Beatlesgitaartjes. Judith en Sophie staan bekend om hun rode haren, eigenwijze blikken en scherpzinnigheid. Ze vullen elkaar goed aan. Waar Judith de neiging heeft te verdwalen in haar melancholie en in details, is Sophie recht door zee en behoeder van de grote lijnen. Samen doen ze aan lullen én poetsen. 

www.roesspeelt.nl

Na de pauze trad Spinvis op.
Erik de Jong alias Spinvis is in twintig jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Op Groede Festival trad hij op samen met Saartje Van Camp