Mathilde Santing + Band 21 augustus 2021

Mathilde-Santing-Grote-Kerk-Groede

Zaterdag 21 augustus 2021, Grote Kerk Groede
Aanvang concert 20:30 uur, deuren open om 19:45 uur

Als meisje van zeventien sloeg Mathilde Santing haar eerste platencontract af.

Eigengereidheid kenmerkte haar hele carrière. Mathilde gaat voor muzikale kwaliteit, authenticiteit en onafhankelijkheid. Sinds haar televisiedebuut in 1981 bij Sonja Barend veroverde ze de harten van een miljoenenpubliek. Haar buitengewone stem en technische beheersing gaven haar zowel de onschuld van een meisje van zeventien, als het volume en de souplesse van een gerijpte soulzangeres.

In 1986 won ze de BV Popprijs op Noorderslag in Groningen. Zij was daarmee de eerste artiest die deze prijs won. In 1993 kwam het album Texas Girl & Pretty Boy uit, waarop Santing 14 nummers van Randy Newman vertolkte. Na een aantal jaren betrekkelijke stilte nam ze de cd Under your charms op, die in het voorjaar van 2006 verscheen. Vele platen volgden…

Gedurende haar carrière won Santing drie Edisons en een Gouden Harp, had hits met Beautiful People en Wonderful Life. Ook zong ze Nederlandstalige liedjes als “Appels op de Tafelsprei” (met een videoclip van Erwin Olaf) en “Inspiratie” uit de musical Joe — muziek die veel Nederlanders diep bleek te raken. Haar oeuvre levert Mathilde in 2007 een koninklijke onderscheiding op: ze is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mathilde-Santing-Grote-Kerk-Groede-22-augustus

Afgelopen september verscheen Santings indrukwekkende album “Troublemaker”, haar meest intens geladen, confessionele en ongezouten album tot nu toe. Haar eigen songs zijn zonder uitzondering creaties met een lyrische kwaliteit, met uitstapjes naar de film-noir soundtracks van David Lynch en de bête noire van Nick Cave. En twee covers: ‘River Man’ van Nick Drake en ‘The Tracks of My Tears’

van Smokey Robinson. Troublemaker werd geproduceerd door Attie Bauw, die voor Santing een aantal van Nederlands allerbeste popmuzikanten samenbracht: o.a. Martijn van Agt, Aram Kersbergen, Mats Voshol, Dennis Duchhart en Roel Spanjers.

Troublemaker is een volgende stap in Santing’s ontwikkeling van zangeres naar veelzijdig muzikante, bandleidster, componiste en performer. Vanavond bij Groede Live!

Vrijdag 21 augustus 2021, Grote Kerk Groede
Aanvang concert 20:30 uur, deuren open om 19:45 uur
Kaarten aan de Kassa of via onderstaande link:
Tickets Mathilde Santing

Diner-Arrangement-Mathilde-Santing

<script type="text/javascript" src="https://storage.googleapis.com/avayo-production/assets/ticketshop.js"></script><script type="text/javascript">Avayo.init("grotekerk");Avayo.show_banner(true);Avayo.event_id(76775);Avayo.insertTicketshop();</script>