Volkszang 2018

Volkskerstzang 2018

Onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Breskens-Groede.
Met als soliste Nora Khallouf.

zaterdag 22 december
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis
Kerkzaal open vanaf 19.30 uur

programma
1. Opening
2. Mary’s Boy Child
3. Nu zijt wellekome (samenzang)
4. Adeste Fidelis (solist)
5. Stille nacht (solist)
6. All I want for christmas
7. Gloria in excelsis deo (samenzang)
8. Midden in de winternacht (samenzang)
9. Cantique de Noël (solist)
10. Christmas Swing
11. Hoor d’engelen zingen d’heer (samenzang)
12. Concerto pour une voix (solist)
13. Ere zij God (samenzang)
14. Feliz Navidad
15. Afsluiting
16. White Christmas (samenzang)

 

 

Nora Khallouf (1986) is een zeer getalenteerde zangeres. Ze vertolkte reeds verscheidene operarollen waaronder Rossini’s Berenice uit L’Occasione fa il ladro en Clarina uit diens Il Cambiale di Matrimonio. Zij kreeg de kans een aantal belangrijke Mozartrollen aan haar repertoire toe te voegen zoals Fiordiligi (uit Così fan Tutte) en Donna Elvira (uit Don Giovanni), en vertolkte de hoofdrol in Pietro Mascagni’s Zanetto, dat door critici zeer enthousiast onthaald werd.

 

Muziekvereniging Breskens-Groede is samengevoegd uit twee verenigingen namelijk Koninklijke muziekvereniging “Eendracht Maakt Macht” uit Groede, opgericht in 1840, en Muziekvereniging “Uit het Volk, Voor het Volk” uit Breskens, opgericht in 1899. Beide verenigingen zijn in 1970 gefuseerd en gingen verder onder de naam muziekvereniging “Breskens-Groede”.

De harmonie bestaat uit zo’n 30 blazers en slagwerkers en we hebben ook een drumband. De harmonie staat onder leiding van dirigent Eric Provoost en we repeteren iedere maandagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in MFC ‘ De Korre’ in Ghistelkerke in Breskens.