Voedsel symposium 2019

Op zondag 29 september 2019 organiseert de werkgroep Duurzaam Voedsel het jaarlijkse symposium met aansluitend de proeverij en prijsuitreiking van de actie “bijenkroeg”.
Als thema hebben we dit jaar voor de actualiteit (van onze voedselproductie) gekozen, namelijk:  kringloop landbouw. Van 14.00-15.00 uur zullen prof. dr. ir. Martin van Ittersum van de WUR (universiteit Wageningen) en drs. Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de provincie Zeeland, spreken over kringloop landbouw.
Na het symposium worden de prijswinnaars van de Bijenkroeg actie bekend gemaakt en prijzen uitgereikt. Alle deelnemende foto’s worden tentoongesteld en je kunt meer lezen over het belang van de bijen en andere insecten. Zoals elk jaar kun je daarna tegen een kleine vergoeding lokale producten proeven bij diverse kraamhouders, of maak tijdens een workshop je eigen pesto van eetbare planten.Voor de vroege vogels bestaat de mogelijkheid om de Tuinen van Groede te bezoeken, vanaf 10 uur ben je welkom voor een rondleiding.
Aanmelden kan via e-mail tuinenvangroede@gmail.com.

Klik op deze link voor meer info.