Tim Knol -solo- Zaterdag 2021 augustus

Tim Knol is opgegroeid met de platencollectie van zijn vader en dat hoor je. Sinds zijn tiende covert hij liedjes van Steve Earle, John Hiatt en Gram Parsons. Al snel begint hij zijn eigen rootsrockband BeRightBack, waarmee hij 5 jaar lang intensief speelt. Vanaf mei 2009 neemt de band Johan hem op sleeptouw en verzorgt hij het voorprogramma tijdens alle shows van hun clubtour.

In 2010 breekt hij door met zijn titelloze solodebuut op Excelsior, waarop hij wordt begeleid door Anne Soldaat en leden van Johan. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een grote hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol en was gelijk overtuigd van zijn talent.
Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Het brengt de singer-songwriter onder meer naar het hoofdpodium van Pinkpop. Het derde album, Soldier On, verschijnt eind 2013.
Met de release in 2018 van album ‘Cut The Wire’ gooide de songwriter het roer om. Zowel mentaal als fysiek is er een behoorlijke last van Tim Knol afgevallen en dat is hoorbaar in zijn muziek: het draait nu vooral weer om plezier maken.

Behalve soloartiest is Tim Knol ook gitarist en leadzanger van de garagerockband The Miseries. Vorig jaar maakte hij met de countryband Blue Grass Boogiemen het album ‘Happy Hour’ en ook tijdens het project ‘The Lost And Found Tapes’ doet de songwriter alleen nog maar waar hij zich goed bij voelt. Begin juni kwam de nieuwe single ‘Wandering Heart’ uit, twee weken later stond dit nummer in de Verrukkelijke 15 van Radio2.
Tim Knol weet het: hij heeft zijn plek in de zon gehad. Hij tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd. Zijn visie is haarscherp. Die sweet melodies van hem blijven immer uit de aarde schieten.

Foto: Melle Boersma

Recensies:
Over zijn jubileumconcert in 2019 schreef de Volkskrant*: ‘Knol bereikt de perfectie in een cover van zijn grote held de singer-songwriter Gram Parsons. Knol grijpt iedereen bij de strot met een jubelende, maar breekbare zangstem en speelt de zaal ineens doodstil. Wat een muzikale rijkdom.’ En over zijn laatste cd Cut the Wire meldde: de Volkskrant: ‘…frisheid in de wiegende, elegante melodieën die Knol zo mooi kan schrijven én met zijn heldere stem zo mooi kan inkleuren…Gewoon mooie muziek maken, dat is nu het devies, maar hij doet hier meer dan dat.’
Rockzine: ‘Het album biedt de liefhebber van muziek een mooi begin van 2018 en laat daarmee horen dat er anno 2018 nog echt muziek gemaakt kan worden!’ MusicMaker: ‘een nieuwe kant van Tim Knol.’
OOR: ‘Het prachtige Cut the Wire staat vol liedjes om bij op adem te komen en je aan te warmen.’

Zaterdag 21 augustus 2021
Aanvang 20:30u; zaal open 19:45
Tickets: klik op deze link of onderstaande illustratie
Toegang: €20,=


Er zijn ook dit jaar weer Diner-arrangementen mogelijk in samenwerking met Eetcafé en Bierbrouwerij De Drie Koningen
Markt 30 4503 AH Groede. Ze zijn gevestigd vlak naast de concertlocatie.

De Dinerarrangementen zijn uitverkocht. Maar er zijn nog gewone kaarten te bestellen.