Groede Live! presenteert vrijdag 7 oktober 2022: THE FIDDLE CASE

De Ierse folkband The Fiddle Case bestaat uit Eoin O’Neill, Adam Shapiro en de broers Jon & Kieran O’Connell, in Groede aangevuld met Job Cornelissen.

Vrijdag 7 oktober 2022, Grote Kerk Groede
Aanvang concert 20:30 uur, deur open vanaf 19:45 uur
Diner-arrangement i.s.m. Café Restaurant De Drie Koningen mogelijk.

De uit het Ierse graafschap Clare afkomstige band geeft een eigentijdse invulling aan reeds jaren populaire, traditionele muziek. Daardoor zijn ze zeer geliefd bij het publiek in het graafschap Clare maar boeken ook internationaal successen met inmiddels ontelbare optredens én maandelijks 18.000 luisteraars op Spotify.

Eoin O’Neill speelde ruim 30 jaar bouzouki in Doolin-Dalton en de rest van de wereld. Nadat contrabassist en zanger Jono zich bij hem aansloot, ontwikkelden ze een unieke en karaktervolle benadering in de uitvoering van traditionele muziek. Een waardevolle aanvulling was violist Adam Shapiro. Zijn milde klank, begeleid door de stimulerende smaakmakende bouzouki en de contrabas, staan borg voor een rijk geluid, dat varieert van pure traditionele muziek tot een spontane ruwe vertolking van traditionals. The Fiddle Case wordt gecompleteerd door Kieran O’Connell. Kieran speelt bodhrán, (Ierse handtrommel) en gitaar maar is vooral bekend om zijn unieke en krachtige stem.

The Fiddle Case toerde meerdere malen door Ierland en de rest van Europa, onder meer bij het Na Fir Bolg festival in Voorselaar, in België het Doolin Dalton Festival en het Glór theater met Luka Bloom. Deze recente samenwerking met Luka Bloom werd goed ontvangen en leverde een serie uitverkochte concerten op in Ierland en België, waar zowel een selectie van elkaars setlists als een herontdekking en interpretatie van bekende Ierse ballads werd uitgevoerd.

In november 2016 bracht de band het album ‘Audio Incense’ uit. Hierop stond het nummer ‘Liscannor Bay’ dat razend populair werd in County Clare en bij veel gelegenheden in Ierland en ver daarbuiten wordt gespeeld. In november 2018 opgevolgde door het album ‘Write me a Letter’, waarop naast traditionele ballads, jigs en reels 4 originele songs staan. Het nieuwe album Ar Luail verscheen begin dit jaar.

Bezetting:
Eoin O’Neill – bouzouki
Adam Shapiro – viool, percussie, zang
Jon O’Connell -contrabas, gitaar, zang
Kieran O’Connell – bodhrán, gitaar, zang
Job Cornelissen – bodhrán, zang
Vrijdag 7 oktober 2022, Grote Kerk Groede
Aanvang concert 20:30 uur, deur open vanaf 19:45 uur

Vrijdag 7 oktober 2022, Grote Kerk Groede
Aanvang concert 20:30 uur, deur open vanaf 19:45 uur
Kaarten: € 15,=, online via onderstaande illustratie of aan de kassa
Diner-arrangement i.s.m. Café Restaurant De Drie Koningen mogelijk.


Klik op de illustratie om tickets te bestellen

Wilt u sfeervol een hapje eten en toch op tijd zijn voor het concert?
Er is een Diner-arrangement mogelijk in samenwerking met Eetcafé en Bierbrouwerij De Drie Koningen
Markt 30 4503 AH Groede. Ze zijn gevestigd vlak naast de concert locatie.

Klik op de illustratie om tickets te bestellen