Schrijversavond Groede Literair

Erwin Mortier (1965) leeft sinds 1999 uitsluitend van zijn pen. Hij heeft al verscheidene romans, novelles, dichtbundels en essays gepubliceerd. Een rode draad door zijn oeuvre is een grote bekommernis om de taal en de herinnering die erin vervat ligt. 

Begin september van 2023 verscheen zijn verhalenbundel Glorie en Heerlijkheid:

Van een melancholische klokkenmaker tot transcendente tuinkabouters en de eerste zwarte paus – in Glorie en Heerlijkheid trekt Erwin Mortier alle registers open om te tonen wat het korte verhaal voor hem is: een literaire speeltuin die hij bezoekt tijdens het schrijven aan ander werk, een laboratorium waarin alles mogelijk is en niets te gek. Het onversneden vertelplezier, het spel met de taal, de buitelingen der gedachten – het spat van het papier af. Glorie en Heerlijkheid is een staalkaart van wat Mortier als auteur vermag, en tegelijk een pleidooi voor meer speelsheid in de letteren. Als schrijver wil hij de wereld al zijn tanden laten zien – in een glimlach weliswaar.

Voor zijn werk als tekstschrijver interviewt Jos Rouw (Terneuzen, 1988) iedereen. Van meubelmaker tot biotechnoloog en van ambtenaar tot tekenaar. Als veellezer is hij blij dat hij in Groede een schrijver mag interviewen. Eerder was Jos presentator van Woordwaarde, een reeks spoken word- en poëzieavonden in De Drvkkery in Middelburg. Zelf schrijft hij korte verhalen en was hij co-auteur van Terviseks (‘Meest originele boek’ bij de Zeeuwse Boekenprijs 2016). 

Erwin Mortier gaat op 18 november in gesprek met Jos Rouw, in De Grote Kerk van Groede op uitnodiging van Stichting Groede Literair. U als bezoeker krijgt ook de kans vragen te stellen. Wilt u dit niet missen? Reserveer uw kaarten op www.grotekerkgroede.com

Een entreekaart kost 10,-.

Klik op de illustratie om tickets te bestellen