Programma Groede Festival 4 en 5 september 2021

Groede Festival is terug! Na de gedwongen pauze van 2020 wordt er een mooi festival voorbereid op zaterdagavond 4 en zondagmiddag 5 september 2021.​​

Zoals in alle eerdere edities bestaat het programma uit prachtige acts, variërend van straattheater, kleinkunst, muziek, dans tot acrobatiek, voor groot en klein.

In verband met de coronamaatregelen betreft het voorstellingen waarbij de bezoekers een vaste zitplaats hebben, op anderhalve meter van elkaar. Het is noodzakelijk om vooraf kaarten te kopen. Ook voor de voorstellingen op zondagmiddag wordt een geringe bijdrage gevraagd. Per voorstelling is er een beperkte capaciteit voor publiek. 


Vanaf 20 augustus start de kaartverkoop en kan je de aanvangstijden hier bekijken.

Op www.groedefestival.com staan de uitgebreide beschrijvingen van de voorstellingen. Ook voor de kaartverkoop, locaties, tijden en prijzen kan je hier terecht.  


Zaterdag 4 September

Op zaterdag 4 september is er een avondvullend programma met kleinkunst in de Grote Kerk. Kaarten voor deze avond kosten 15 euro inclusief een consumptie.

Roes – ‘We zullen wel zien waar we terecht komen’

In 1861 reisde Alexine Tinne als eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger door de Sahara. Op die reis stuit ze op existentiële thema’s, controverses en wordt ze meer dan ooit geconfronteerd met haar verleden. Het is een heel andere tijd, maar desondanks zijn de thema’s waarop ze stuit verrassend actueel. Want kun je verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van je voorouders? En kun je het ooit goed doen? Kwesties die niet aan tijd gebonden zijn. 

Roes bestaat uit Judith Oosterwijk (1998) en Sophie Laurence (1998) en wanneer Roes iets maakt, weet je zeker dat de rauwe randjes opgezocht zullen worden. Kleinkunst met invloeden van folk, jazz en stiekem ook wel Beatlesgitaartjes. Judith en Sophie staan bekend om hun rode haren, eigenwijze blikken en scherpzinnigheid. Ze vullen elkaar goed aan. Waar Judith de neiging heeft te verdwalen in haar melancholie en in details, is Sophie recht door zee en behoeder van de grote lijnen. Samen doen ze aan lullen én poetsen. 
www.roesspeelt.nl


Spinvis – ‘Oog in oog’

Twee reizigers kijken uit het raam, oog in oog met een steeds veranderend landschap. Maar wat verandert er? De reiziger of het landschap? En waar bevinden ze zich eigenlijk? 
 
Een muziekvoorstelling, eindelijk weer oog in oog met echt publiek, gespeeld op een waaier van instrumenten, tot de rand gevuld met liedjes uit alle periodes uit het oeuvre van Spinvis. 

Erik de Jong alias Spinvis is in twintig jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met wondermooi-weemoedige platen als Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005), Tot Ziens, Justine Keller (2011) en Trein Vuur Dageraad (2017). Ook zijn nieuwste album 7.6.9.6. (2020) haalde ogenschijnlijk moeiteloos alle jaarlijstjes.
www.spinvis.nl


ZONDAG 5 SEPTEMBER

Zondag familie dag in Groede! In de Grote Kerk, bij mooi weer op de parkeerplaats bij het Torentje en bij minder mooi weer in het MFC ‘t Torentje presenteren wij een bonte mix van dans, acrobatiek en (straat)theater. Een kaartje kost 2,50 euro

Fabuloka – ‘Contra’

Een witte dame komt aanlopen met een rolkoffer. Uit de rolkoffer komt een zwarte hand tevoorschijn, die groter wordt tot een mensfiguur. De dame heeft een schaduw gekregen. In een acrobatisch duet verliest de dame haar witte kledingstukken waaronder zij ook zwart blijkt te zijn…

www.fabuloka.com


Pop-up Dance – ‘Miniballet’

Dit inspirerende dansgezelschap verraste ons al eerder op Groede Festival. Pop-up Dance brengt dans dichter bij de mensen. Grote balletten, die normaal alleen gedanst worden in grote theaters van 16 meter breed, worden omgetoverd tot mini-balletten op 16 vierkante meter. Wordt het Tsjaikovski of Bizet? We houden het nog even spannend.
www.Pop-updance.nl


Hilaria 

Ook Hilaria is een oude bekende van Groede Festival. Dit dolkomische Haagse duo liet toen de honden vliegen op de Markt. Enkele Groedenaren bleven daar bijna in van het lachen. Dit jaar zijn ze terug met een dolfijnenshow in een mobiel bassin.

www.hilaria.nl


Rake  Klappen – ‘Klauterstout’

Twee sullige bouwvakkers moeten hun bouwproject af maken. De bouwmaterialen liggen al klaar. Maar hoe spannend wordt het als de vloer ineens van lava is? Kunnen ze hun werk doen zonder de vloer aan te raken? Dat vraagt om kunst- en vliegwerk en creatieve oplossingen. De hulp van de kinderen is zeer welkom. Krijgen ze hun bouwwerk gereed voordat ze betrapt worden door de strenge bouwopzichter? Een mee-doe-avontuur voor kinderen van 3-6 jaar, waarin zij op een veilige manier de mogelijkheden van het lichaam verkennen en risico’s leren inschatten.

www.rakeklappen.com


Ondertussen langs de weg…..

Kartje Kilo

Twee straattheaterartiesten die plotseling opduiken en het publiek op het verkeerde been zetten. Reken maar op absurde toestanden waarbij veel te lachen valt. 

www.kartjekilo.be

Amber Houtzager

Prijswinnend living statue van eigen bodem. Amber won al prijzen op verschillende festivals en staat dit najaar in de landelijke finale van Kunstbende met haar levend kunstwerk. Op Groede Festival toont zij haar creatie Fleur zonder kleur. 

De straat op!’ van cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen
Met theatermaakster Monika van de Ree werkten kinderen van de basisscholen in West Zeeuws-Vlaanderen aan een eigen straattheateract. Tijdens Groede Festival voeren ze hun bedachte en ingestudeerde act uit.

Kaato en Megan

Twee jonge meiden met klinkende stemmen een gitaar, een ukelele en een piano maken hun debuut op Groede Festival


OPEN ATELIERS

Theo Jordans

Schuitvlotstraat 28, Groede

www.theojordans.nl

Edesart

Molenlaan 18, Groede

www.edesart.nl

VierVaart

Barendijk 5, Groede

www.viervaart.nl