Concert New Masters on Tour

New Masters on Tour is méér dan een inspirerende internationale concertserie, het is ook hét podium voor de ontdekking van dé namen van de toekomst. Oud-deelnemers Liza Ferschtman, Paolo GIacometti en Quirine Viersen zijn nú klinkende namen in de Nederlandse muziekwereld.

Wij zijn trots dat we ieder jaar weer in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam mogen optreden. Daarnaast mogen deze jonge talenten in toonaangevende concertzalen over de gehele wereld optreden. Onder andere in Boedapest, Bratislava, Moskou en….ook in Groede


DURF EN VERBEELDINGSKRACHT MET CHISA KITAGAWA
Grote Kerk Groede
11 maart 2023
Aanvangstijd 14.30 uur

Kaarten aan de kassa of via onderstaande link

Klik hier voor tickets

Chisa Kitagawa

Chisa Kitagawa, de talentvolle Japanse violiste, heeft zich met haar uitvoeringen op diverse muziekcompetities onsterfelijk gemaakt. Haar repertoire bestaat uit uitdagende en ontroerende composities, zoals Chaussons Poème, Beethovens Romance nr. 2, Griegs Derde vioolsonate en Respighi’s zelden gespeelde Sonate. Door haar overwinning op de prestigieuze Beethoven International Violin Competition bewijst Kitagawa niet alleen haar meesterschap, maar ook haar moed en volwassen verbeeldingskracht. Tijdens haar optreden in de Grote kerk te Groede onderstreept ze het niveau van de jongste generatie musici en laat ze zien hoe hoog het peil ligt.

Ottorino Respighi, de Italiaanse componist, wordt vaak geassocieerd met zijn grootschalige orkestwerken, zoals Fontane di Roma en Pini di Roma. Zijn kamermuziek is echter even indrukwekkend en rijk aan kleur. Respighi schreef onder andere acht strijkkwartetten, een pianosonate en twee sonates voor viool en piano, waaronder zijn Sonate in b. Dit atmosferische werk, dat vol is van melodische rijkdom, wordt nu door Chisa Kitagawa op indrukwekkende wijze gepresenteerd, waardoor het nieuw leven wordt ingeblazen en het werk de aandacht krijgt die het verdient.