King of the world 23 oktober 2021

Zaterdag 23 oktober 2021, Grote Kerk Groede
Aanvang concert 20:30 uur, deuren open om 19:45 uur
kaarten aan de kassa of via de link onderaan de pagina

King of the World is terug en hoe! Een nieuwe gitarist, nieuwe songs en een nieuw album.
Een band die zichzelf heeft herontdekt en waar de klasse en energie vanaf druipt!
Stef Delbaere is de vierentwintigjarige gitarist uit Gent België die opgroeide tussen de jazz en
blues platen van zijn vader. Als jonge gitarist was hij actief in de Belgische blues en rock scene waarna hij ging studeren aan het Rotterdams Conservatorium waar hij Cum Laude afstudeerde. Hij begeleidde o.a. artiesten als Jared Grant, Belle Perez, Shirma Rouse.

In de nieuwe bezetting deed King of the World enkele try-outs in Duitsland en Nederland en trok zich daarna terug in een boerderij in het Oosten van het land om nummers te schrijven voor de hun vijfde CD “Connected”. De invloeden van het nieuwe bandlid zijn duidelijk te horen op deze bevlogen plaat. In de King of the World traditie weer veel meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orléans. Een heel pure productie die een zeer volwassen en gretige band laat horen.
Voor de opnames werd gebruik gemaakt van de Woodstock Studio en de grote collectie vintage apparatuur daar aanwezig. Tijdens de opnames van de blues ballad “Life after You” stond de studio eigenaar met tranen in zijn ogen toe te kijken hoe dit ruim negen minuten durende nummer in een keer werd opgenomen met een glanzende hoofdrol voor gitarist Stef Delbaere. Dit was in zijn woorden een “Instant Classic”.

King of the world grote kerk Groede connected

“Met dit imponerende album bewijst KOTW tot de top van de Nederlandse blueswereld te horen.” (Blues Magazine)

“Een echt hoogtepunt dat in de vaderlandse blueswereld niet snel overtroffen zal worden.” (Lust For Life)

“Dit is gewoon een steengoeie plaat, een heus groepswerk……..ronduit een heerlijke schijf.” (Rootstime)

King of the World bouwde in de afgelopen 7 jaar een dijk van een reputatie op met de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014), “Live at Paradiso” (2015) en Cincinnati (2016). Alle vier albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Ribs ‘n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen. Daarnaast wordt de groep geboekt in Nederpoptempels als Paradiso, Hedon, De Boerderij, en vele andere. Een bevestiging dat KOTW er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen.

De band heeft er ook al verscheidene TV en radio-shows op zitten waaronder Pauw en Witteman (TV 2x), Vrije Geluiden (TV), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden(TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROS-muziekcafé (radio).

De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich geuit in het winnen van diverse Blues Awards: beste drummer, beste toetsenist, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band en maar liefst 6 noteringen in de 2017 Dutch Blues Top 100 aller tijden. De band tourde in hun 7-jarig bestaan door Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.

De nieuwe CD “Connected” (geproduceerd door de KOTW en Phil Martin) is 1 september 2019 uitgekomen, waarna de band begon aan de “Get Yourself Connected” CD tour door Nederland en andere Europese landen. Vanavond bij Groede Live!

Musici:
Ruud Weber – zang/bas
Stef Delbaere – gitaar
Govert van der Kolm – toetsen/zang
drums / zang Marlon Pichel

Zaterdag 31 oktober, Grote Kerk Groede
Aanvang concert 20:30 uur, deuren open om 19:45 uur
Kaarten aan de kassa of via onderstaande link.

Diner-Arrangement-King-of-the-World-Groede

Alvast vooruitkijken? nog een extra link met heel veel info en muziek: www.kingoftheworld.eu