Hoogtijfestival 4 & 5 JUNI 2022 

Wanneer in juni de zon hoog aan de hemel staat vindt het Hoogtij Festival plaats: een tweedaags festival voor klassieke muziek in het schilderachtige dorpje Groede. Hier kun je genieten van concerten door bekende ensembles en top-musici, maar ook lokale muziekgezelschappen en artiesten.

Dat ook in de lockdown goede ideeën ontstaan, bewijst Cathelijne Maat. De concertagenda van deze pianiste met Groese roots bleef leeg en ze besloot twee passies uit haar leven te combineren: Groede en klassieke muziek. Juist door corona kan het Zeeuwse culturele leven wel een impuls gebruiken. Met het Hoogtijfestival krijgen zowel lokale als landelijke musici weer de gelegenheid om het podium te betreden. Daarnaast is het een mooi visitekaartje voor Groede. Het dorp biedt een perfect decor voor evenementen en is een prachtige plek voor samenkomst  van zowel lokale bevolking als bezoekers van buiten de regio. Het Groede Festival, met een mix van muziek- en straattheater, is daarvan al vele jaren het bewijs .

Een evenement voor klassieke muziek ontbreekt echter nog in de regio en het Hoogtijfestival brengt dit genre naar Groede. Van jong tot oud, van kenner tot eerste kennismaker en van inwoner tot bezoeker: iedereen is welkom. De echte liefhebber weet het al lang: klassieke muziek is een belevenis, en dat is precies waar dit festival voor staat.

TICKETS

Genieten van meerdere voorstellingen? Koop een passe-partout! Voor €75,- kun je alle concerten op het Hoogtij Festival bezoeken. Let op: voor Camerata Sorpresa en het Zeeuws Vlaams Kamerkoor is het nodig om een plaats te reserveren. Stuur hiervoor een mailtje naar mail@hoogtijfestival.nl