Ferdy Remijn & Ed de Hoogd

Duo expositie
Gedetailleerde pentekeningen van fantasierijke dieren en kleurrijke sculpturen van kunststof. Twee kunstzinnige werelden ontmoeten elkaar in de Grote Kerk Groede. Komt dat zien!
31 Juli tot 26 Augustus

Ferdy Remijn

Illustrator en kunstenaar Ferdy Remijn (1986) is opgegroeid in Goes. Na zijn middelbare school volgde een grafische mbo-opleiding in Brabant, waarna hij de kunstacademie in Rotterdam heeft afgerond. Vanuit zijn studio in het oude postkantoor in Oostburg maakt hij prachtige illustraties.

Gedetailleerde tekeningen van dieren

In zijn studio maakt hij gedetailleerde tekeningen van dieren. Door middel van streepjes en stipjes bouwt Ferdy Remijn zijn tekeningen op, geen één haartje loopt recht in de vacht van een dier. Daarom is het de kunst om ieder streepje vloeiend neer te zetten op papier. De kust vindt hij de fijnste plek in Zeeland, zowel in de zomer als in het najaar om een strandwandeling te maken. Soms krijgt hij er inspiratie van, maar veelal vindt Ferdy zijn inspiratie in het zoeken naar mooie foto’s van dieren. Als het afgebeelde dier een interessante beweging maakt of op een bepaalde manier kijkt kan dit aanleiding geven om een werk te maken.

Ed de Hoogd

Wie is Ed?
Heeft geen opleiding gehad voor hetgeen hij maakt.
Op een impulsieve wijze komen zijn werken tot stand, Zonder beginschets of vooropgesteld plan.
Na het ontbijt verdwijnt hij in zijn atelier, en “ziet wel”.Meestal kleurrijk, dat zijn innerlijke ingevingen. Wellicht een automatische reactie op alle somberheid in de wereld, anno nu. Enkele van zijn laatste werken zijn op de Corona pandemie gebaseerdSoms komt er een verzoek om iets bepaalds te maken, maar houdt wel de vrijheid om een eigen invulling eraan te geven.