Hans M. Huyghebaert

 Expositie Hans M. Huyghebaert
2 augustus tot 30 augustus
Grote Kerk Groede

HANS M. HUYGHEBAERT is een veelzijdig kunstenaar. Met de technische vaardigheden die hij in de Stedelijke Academie te Brugge, afdeling aquarel, leerde, ontwikkelde hij een geheel eigen aquarelstijl. Het wonderlijke Brugge is de aantrekkingspool bij uitstek om zijn kijk op het tijdloze kader die de stad kenmerkt, een eigen interpretatie te geven. Ongewone aquarelkleuren gekoppeld aan ietwat mysterieuze setting, geven het geheel een magische toets.

In de opleiding grafiek maakte Hans M. Huyghebaert uitvoerig kennis met verschillende grafische technieken. In zijn grafisch werk kiest hij voornamelijk voor droge technieken. Lino- en houtsneden zijn voor hem een uitstekend middel om een bevreemdende wereld in beeld te brengen. Dit wordt door de expressionistische stijl die hij daarvoor gebruikt nog meer benadrukt.

De liefde voor het woord uit zich bij Hans M. Huyghebaert vooral door de diepere en krachtiger betekenis die hij aan een geschreven tekst kan geven door de kalligrafische vormgeving. Mede door een doordachte lay-out en kleurenkeuze vormen deze kalligrafiewerken op zichzelf staande kunstwerkjes die oog en hart beroeren.

Expositie Hans Huyghebaert Groede