De Avond van de Poëzie – editie 10

17 juni 2023: De Grote Kerk van Groede, Markt 1.

Meer dan 10 jaar een poëziefestival in Groede! De Avond van de Poëzie. Deze avond, georganiseerd door Stichting Groede Literair, zal vertrouwd zijn voor eerdere bezoekers: hoogwaardige poëzie met verschillende, dichterlijke stemmen en muziek. Deze tiende editie vieren we met de dichters Anna de Bruyckere, Sander Meij, Charles Ducal en muzikant Broeder Dieleman. Wilt u op een feestelijke manier kennis maken met hedendaagse poëzie? Wees dan welkom. Er zal ook een kleine tentoonstelling te zien zijn van de affiches van de edities tot nu toe. Leve de Poëzie!

Overdag is er een gratis toegankelijk kinderprogramma.

  • 1 14.00 – Pinkeltje in Zeeland
  • 2 15:30 – Letterspeurtocht met gids en boekje inbinden 
  • 3 Tentoonstelling

middagprogramma     kinderen 7+


14:00 – Pinkeltje in Zeeland
1. De middag van begint met een bijzondere gast, namelijk Sander Meij, hij schreef Pinkeltje in Zeeland en leest voor in De Grote Kerk van Groede, waarna hij wandelt naar de Slijkstraat, dit straatje komt terug in het boek. Daar worden de 20 kinderen die zich hebben aangemeld, getrakteerd op een paptaart en ranja bij ’t Overleg, Slijkstraat 9.


15:30 – Letterspeurtocht met gids en boekje inbinden
‘s Middags is er een letterspeurtocht onder begeleiding en kunnen de kinderen als aandenken een boekje inbinden in De Grote Kerk. (boekje inbinden maximaal 25 kinderen)

Om aan te melden, mail je naar: groedeliterair@gmail.com

Tentoonstelling

In De Grote Kerk van Groede is een overzicht te zien van de 10 posters van De Avond van de Poëzie. Ook is er een kleine historie te lezen over De Avond van de Poëzie in Groede.
Ook zet Stichting Groede Literair graag haar sponsoren in de aandacht. Mede dankzij hen zijn onze activiteiten mogelijk!


avondprogramma

De Avond van de Poëzie – editie 10!
19:30 deur open
20:00 programma begint

Het avondprogramma is zoals u van ons gewend bent: hoogwaardige poëzie met verschillende, dichterlijke stemmen en muziek.

Deze tiende editie vieren we met: Anna de Bruyckere, Sander Meij, Charles Ducal en Broeder Dieleman

Tickets aan de kassa of via onze ticketservice.

Klik op de illustratie om een ticket te bestellen.