Concert Marble Waves

Groede Live! presenteert zaterdag 23 september: Marble Waves

Indiefolk van Nederlandse bodem

Marble Waves is een indie folkband uit Amsterdam en Utrecht met pop en Americana-invloeden. De band ontstond in 2017 als een samenwerking tussen singer/songwriter Eveline Armina Haverlag en gitarist Frank Geerlings. De bezetting werd later compleet met drummer Rutger Louwerse, bassiste Amé Staal en gitariste Merel van ’t Hooft.

Het eigen werk van de band kenmerkt zich door dichtende teksten, dromerig gitaarspel en meerstemmige zang. Behalve ‘plugged’ optredens speelt de band ook in volledig akoestische huiskamer/kampvuur-opstelling. Marble Waves speelde de afgelopen jaren op verschillende festivals en podia door heel Nederland en daarbuiten, waaronder TivoliVredenburg, AFAS Live, de Verkadefabriek, bij de Amsterdamse Popprijs en in Duitsland. Ook is de band gedraaid op NPO Radio 1 en 2, bij diverse lokale radiostations en op de nationale radio in Brazilië.

De debuut-EP, eveneens getiteld Marble Waves, verscheen op 27 november 2020 en bevat zes nummers. In recensies werd deze ep o.a. beschreven als ‘zes prachtige liedjes’ (De Bassist), ‘een juweeltje’ (Real Roots Cafe), ‘aanstekelijke indie/folk-muziek met pop- en Americana-invloeden’ (Het Kontakt) en ‘etherische gitaarpartijen’ (New Folk Sounds) en ‘liedjes met inventieve melodielijnen en harmonieën die zich in je hersenpan nestelen’ (Written in Music).

Bassiste Amé Staal werd naar aanleiding van de verschijning van de debuut-EP uitgeroepen tot ‘Het Talent’ in tijdschrift De Bassist. De EP werd in datzelfde tijdschrift uitgeroepen tot ‘albumtip’. Zangeres Eveline Armina Haverlag won op 17 december 2020 onder de naam ‘Camera Chick’ de slotaflevering van het RTL4-programma I Can See Your Voice. Zij zong er een duet met Emma Heesters.

Momenteel is de band druk bezig met hun volgende release: het album Endless Drifting verschijnt eind september. Als voorproefje van dit album zijn inmiddels 2 singles uitgebracht.

Deze en de overige nummers van het album staan zeker op de setlist in Groede!

 

Musici:

Eveline Armina Haverlag (lead vocals, ukulele)
Frank Geerlings (gitaar)
Amé Staal (bas, backing vocals)
Merel van ’t Hooft (gitaar, backing vocals)
Rutger Louwerse (drums, backing vocals)

Socials:

Website: https://www.marblewaves.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/marblewavesofficial
Instagram: https://www.instagram.com/marblewavesmusic/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCHxeZqPTufVanFTdkXmiY3g

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1d8gbd3k4JADeg5BtjVz27?si=ymUa_tJYQh6zGjvS-9ShWg

Tickets

Zaterdag 23 september 2023, Grote Kerk Groede
Aanvang concert 20:30 uur, deur open vanaf 19:45 uur
Entree € 18,00
Klik op onderstaande illustratie om direct tickets te bestellen.

Wilt u sfeervol een hapje eten voorafgaand aan het concert?
Er is een Diner-arrangement mogelijk i.s.m. Restaurant Café De Drie Koningen. Markt 30 4503 AH Groede. Ze zijn gevestigd vlak naast de concert locatie.
Prijs dinerarrangement: € 48,= (incl. ticket) Klik op de illustratie om een diner arrangement te bestellen.
(Let op, er zijn maar een beperkt aantal arrangementen beschikbaar.)

Voel je welkom bij Groede Live! – Poppodium