Concert Bertolf & Bluefinger

©Dirk Schreuders

Groede Live! presenteert:

zaterdag 13 juli 2024: Bertolf & Bluefinger

Alles blue, alles grass, alles akoestisch. Samen met zijn helden van hier. 

Bertolf speelt Bluegrass! 

Bertolfs liefde voor muziek begon met Bluegrass. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde de singer-songwriter en gitarist naar Nashville om eindelijk zijn oude droom eens waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee. Ook Ilse DeLange en Tim Knol werkten in Nederland mee aan het album.

‘Bluefinger’ is de titel van het nieuwe album van Bertolf. In het gelijknamige theaterprogramma brengt hij zijn nieuwe werk en de beste nummers en hits van eerdere platen, maar dan wel in volledig akoestische bluegrass-versies, gespeeld door de top van de Nederlandse bluegrass-scene. Ook vertelt Bertolf over de geschiedenis van bluegrass en speelt hij een aantal parels uit dit roemruchte repertoire. Een show voor echte liefhebbers dus!

Bluegrass is een genre van Amerikaanse rootsmuziek dat ontstond in de Appalachen regio van de Verenigde Staten in de jaren 1940. Het dankt zijn naam aan de staat Kentucky, ook wel de Bluegrass staat genoemd, maar de invloeden komen van de muzikale tradities van verschillende zuidelijke staten, waaronder Tennessee, Virginia en North Carolina. Gekenmerkt door zijn snelle, virtuoze muzikaliteit en strakke vocale harmonieën, wordt bluegrass gespeeld op akoestische snaarinstrumenten, waaronder de banjo, gitaar, mandoline, viool en contrabas. Enkele beroemde bluegrassmuzikanten zijn Bill Monroe, Earl Scruggs en Alison Krauss.

Geen andere Nederlandse singer-songwriter klinkt zoals hij: zo verzorgd, warmbloedig, achteloos, ‘retro’ en eigentijds tegelijk, zo mooi gezongen bovendien.”
De Volkskrant

Musici:

Bertolf Lentink – zang en gitaar
Natalie Schaap – contrabas en zang
Janos Koolen – mandoline en zang
Joost van Es – viool
Jos van Ringen – banjo
Caspar de Groen – dobro

Zaterdag 13 juli, Grote Kerk Groede
Aanvang concert 20:30 uur, deur open vanaf 19:45 uur
Entree € 25,00
Diner-arrangement i.s.m. Café Restaurant De Drie Koningen mogelijk.
Voel je welkom bij Groede Live! – Poppodium

Ticket-Bertolf
Klik op de illustratie om tickets te bestellen.

Diner-arrangement
Wilt u sfeervol een hapje eten voorafgaand aan het concert?
Er is een Diner-arrangement mogelijk i.s.m. Restaurant Café De Drie Koningen. Markt 30 4503 AH Groede.
Ze zijn gevestigd vlak naast de concert locatie.
Prijs dinerarrangement: € 57,= (incl. ticket)

Klik op de illustratie om een diner arrangement te bestellen.