CALEFAX ~ RHAPSODY IN BLUE

Calefax
Rietkwintet ~ Rhapsody in Blue

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al vijfendertig jaar houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit.

De presentaties van Calefax zijn vernieuwend en het repertoire ~ van 1100 tot nu ~ is verrassend. Het bestaat uit arrangementen (door hen zelf gemaakt) en nieuwe composities (in opdracht geschreven) voor de bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Dankzij de talloze internationale tournees en samenwerkingen met andere musici staan ze open voor invloeden uit de wereldmuziek, jazz en improvisatie.

De rietblazers hebben een drukke agenda en reizen niet vaak af naar het Zeeuwse. Zaterdag 4 juni dalen deze vijf mannen echter af naar het zuiden van het land voor een optreden in de Groese Grote Kerk en spelen onder het andere het befaamde Rhapsody in Blue van Gershwin . Een mooie afsluiter van de eerste festivaldag!

Alvast luisteren wat je te wachten staat als je hierbij bent? Bekijk hun uitvoering van Rhapsody in Blue op Youtube. Dit wil je live meemaken!

“Calefax ~ five extremely gifted Dutch gents who almost made the reed quintet seem the best musical format on the planet.”

~ The Times ~

Zaterdag 4 juni, 20.00 ~ 22.00 uur, Grote kerk
Tickets €20,-,

Foto: Merlijn Doomernik