Binge Collective


Klassiek muziektheater met film

Wat te doen als de theaters dicht zijn? Het Arnhemse BINGE Collective ontstond tijdens de lockdown 2020. Deze vijf klassiek geschoolde musici besloten het bankhangen in te wisselen voor makersdrift. Bingewatchen wordt BINGE Collective. Het ensemble broedt in 2020 op vormen om ‘coronaproof’ contact te kunnen maken met publiek. Zo ontstaat de film Lockdown Sessions en Lockdown Sessions Live: film, live muziek en theater~in~een.

BINGE Collective: Lockdown Sessions is een tragikomische film in een regie van Ruut van der Beele. Een zoektocht naar houvast in een surrealistische werkelijkheid, over de impact van de lockdown op de musici van BINGE Collective, op hun onderlinge relaties en tegelijkertijd op de positie van kunst & cultuur. BINGE Collective brengt klassieke (film)muziek in heldere (beeld)taal waarmee het collectief de schoonheid, kracht en toegankelijkheid van klassieke muziek wil onderstrepen. Van aria tot soundtrack, met een eigenzinnig en hedendaags randje.

De muzikale bezetting van dit collectief bestaat uit een vocaal kwartet, piano en viool en is een samenwerking tussen Mijke Sekhuis (sopraan), Janneke Schaareman (mezzo-sopraan), Erik Slik (tenor), Tiemo Wang (bariton en viool) en Valentina Tóth (actrice/pianiste).

” Een adembenemende voorstelling, van de eerste tot de laatste seconde” ~ Cecile Huijnen, 1e concertmeester Phion

Zie hier een korte impressie van de Lockdown Sessions!

Zondag 5 juni, 13.30 ~ 14.30 uur, Grote kerk
Tickets €15,-, vanaf 1 maart verkrijgbaar

Foto: H.P. van Velthoven