26 oktober: Matthews’ Southern Comfort

Matthews’ Southern Comfort: de band rond Iain Matthews.
Bekend geworden in 1970 met de klassieker ‘Woodstock.’ Nr 1 hit o.a. in Engeland

“Matthews Southern Comfort” is eigenlijk de naam van Iain Matthews’ eerste soloalbum, daarbij geholpen door enkele leden van Fairport Convention w.o. Sandy Denny en Richard Thompson.
Matthews Southern Comfort zou daarna uitgroeien tot band en met zijn versie van het nummer ‘Woodstock’ van Joni Mitchell werd de versie van Joni Mitchell zelf én die van Crosby, Stills & Nash overtroffen.

Tegenwoordig staat Iain weer op het podium onder dezelfde naam waarmee hij destijds furore maakte.
Inmiddels woont de Brit alweer jaren in Nederland waar hij in 2010 de band in een andere samenstelling nieuw leven inblies. Simpelweg omdat hij het gevoel had dat hij met terugwerkende kracht de puntjes op de i wilde zetten. Het album ‘Kind of New’ was het resultaat hiervan, gevolgd door een uitgebreide concerttour waarin Matthews Southern Comfort zowel oud als nieuw werk ter gehore bracht.

Nu maakt de band in de samenstelling met BJ Baartmans (Gitaar, Mandoline, Vocals), Bart de Win (Rhodes, Vocals) en nieuwkomer Eric de Vries (Gitaar, Vocals) het album ‘Like a Radio’. Dit wordt opnieuw gevolgd door een uitgebreide wereldwijde concerttour in 2018 én 2019.

 

 

Aanvang concert 20:30 uur, deuren open om 19:45 uur