Groede Festival

Groede Festival laat Groede in het eerste weekend van september schitteren. De prettige mix van muziek, (straat)theater en dans, aangevuld met beeldende kunst, maakt het festival interessant voor een breed publiek. Een feest voor de eigen bevolking en de toerist. Blijf na de zomervakantie gerust nog even in Groede hangen, of komt er voor een paar dagen terug. Maar mis dit leuke festival niet!

Een scala aan artiesten en voorstellingen zullen de revue passeert. Behalve straatacts staan er ook voorstellingen in besloten locaties op het programma. Deze voorstellingen zijn toegankelijk met een passe-partout dat te koop is via de website of bij de centrale festivalkassa.

Achtergrond

Het Groede Festival is voor het eerst in 2007 georganiseerd door een groep inwoners van Groede. Ze wilden hiermee aandacht vragen en geld inzamelen voor het behoud van de Nederlands Hervormde kerk op de Markt in Groede. Het festival was in artistiek en sociaal opzicht een groot succes. Het bleek te voorzien in een behoefte van inwoners van Groede aan meer cultureel aanbod.

Hoewel de geldelijke opbrengst van het festival voor behoud van de kerk gering was, was het enthousiasme van het publiek en de lokale ondernemers zo groot dat men besloot van het Groede Festival een terugkerend evenement te maken. Belangrijkste doelstelling van het festival is daarmee geworden om Groede op de kaart te zetten en te verlevendigen.

Sinds 2010 wordt het festival elk eerste weekend van september georganiseerd door een onafhankelijke werkgroep van vrijwilligers, in opdracht van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk Groede.

Voor uitgebreide informatie verwijzen we naar de website van het festival: www.groedefestival.com