30-5: Scaldis Festival- Kindervoorstelling

1eLustrum Scaldis Kamermuziek Festival 

EXTRA KINDERVOORSTELLING in Groede
Kom je ook luisteren woensdagmiddag 30 mei tussen 16.00 en 17.00 uur?

Toegang gratis!!

Info en programma vindt u op de website: www.scaldisfestival.nl

Een unieke kans om deze geweldige musici mooie muziek te zien uitvoeren. En niet alleen dat, er is na afloop ook een meet & greet waarbij je Mathieu van Bellen, het Busch trio en Daniel Palmizio het hemd van het lijf kunt vragen!  Er is na afloop iets te drinken.

Ook je ouders mogen (achterin de zaal) meeluisteren. We vinden het supertof als je komt! Laat het wel even weten via info@cezvl.nl of bel 0646745350 (Tijl Clement).


Mathieu van Bellen: “Zo kan ik iets terugdoen voor de streek waar ik ben opgegroeid”.

Met dit idee startte gerenommeerd violist Mathieu van Bellen, afkomstig uit Hulst, Zeeuws-Vlaanderen, in 2014 met het Scaldis Kamermuziek Festival. Dit jaar viert het festival van zijn eerste lustrum, en evenals voorgaande edities worden de concerten uitgevoerd door internationaal erkende topmusici.

Een ware vriendenclub die ook nu wee samenkomt in een mooie oude boerderij (Terhole) om intensief te repeteren en musiceren, hetgeen resulteert in fantastische uitvoeringen. Dat maakt het Scaldis Kamermuziek Festival tot een intieme muziekbeleving van hoogstaand niveau. Op het programma staan werken van o.a. Dvorak, Ysaye, Beethoven, Brahms, Schumann, Prokofiev en Mozart.

Na deze festivalweek wordt er in de komende periode veel aandacht besteed aan klassieke muziek via de basisscholen. Het Scaldisfestival werkt hiervoor samen met Cultuureducatie Zeeuws Vlaanderen en het Prinses Christinaconcours.