30-5: Scaldis Festival- Concert

1eLustrum Scaldis Kamermuziek Festival

Woensdag 30 mei 2018 Groede, 20:00 uur

Locatie: Grote Kerk
Adres: Markt 1, 4503 AG Groede
Aanvang: 20.00 uur. Bestel hier uw toegangskaarten

Mozart Duo voor viool en altviool nr. 1 in G groot, K.423
Prokofiev Sonata voor cello and piano in C groot, Op. 119
Dvorak Piano kwartet nr. 1 in D groot, Op. 23

Musici: Maria Milstein, Mathieu van Bellen, Daniel Palmizio, Anna den Herder, Ella van Poucke, Nicolas van Poucke, Omri Epstein, Ori Epstein, Busch Trio, Nathalia Milstein

Info en programma vindt u op de website: www.scaldisfestival.nl

 

 

 

 

Foto: Ton Stanowicki

Mathieu van Bellen: “Zo kan ik iets terugdoen voor de streek waar ik ben opgegroeid”.

Met dit idee startte gerenommeerd violist Mathieu van Bellen, afkomstig uit Hulst, Zeeuws-Vlaanderen, in 2014 met het Scaldis Kamermuziek Festival. Dit jaar viert het festival van zijn eerste lustrum, en evenals voorgaande edities worden de concerten uitgevoerd door internationaal erkende topmusici.

Een ware vriendenclub die ook nu wee samenkomt in een mooie oude boerderij (Terhole) om intensief te repeteren en musiceren, hetgeen resulteert in fantastische uitvoeringen. Dat maakt het Scaldis Kamermuziek Festival tot een intieme muziekbeleving van hoogstaand niveau. Op het programma staan werken van o.a. Dvorak, Ysaye, Beethoven, Brahms, Schumann, Prokofiev en Mozart.

Na deze festivalweek wordt er in de komende periode veel aandacht besteed aan klassieke muziek via de basisscholen. Het Scaldisfestival werkt hiervoor samen met Cultuureducatie Zeeuws Vlaanderen en het Prinses Christinaconcours.